Resiliència climàtica aplicada

Lluitar contra l’efecte “Planet Bla” és el que busca el nou projecte europeu MAIA, enfocat a difondre informació pràctica que serveixi per a accelerar la presa de decisions. Maximitzar l’impacte i les sinergies de…

Lluitar contra l’efecte “Planet Bla” és el que busca el nou projecte europeu MAIA, enfocat a difondre informació pràctica que serveixi per a accelerar la presa de decisions.

Maximitzar l’impacte i les sinergies de la recerca i innovació sobre el canvi climàtic és l’objectiu principal de la nova línia de finançament Horizon de la Comissió Europea, una necessitat que compartim i que aviat serà una realitat després d’haver rebut la comunicació que s’ha aprovat el nostre projecte MAIA (Making Innovation in climate change research more Accessible to regions and communities).

La recerca d’avantguarda sobre resiliència climàtica no és una conversa científica aliena al nostre dia a dia. Al contrari, ens implica en cada petit acte, però la veritat és que a vegades prenem decisions poc encertades per falta de coneixement. Una solució pot ser crear un granhub d’informació que posi en contacte diferents línies de recerca perquè dialoguin i s’enforteixin, podent ser després expressades en termes pràctics i útils per al públic general.

La comunicació, la difusió i la fertilització creuada dels resultats científics seran un component important en aquest nou projecte, així com també la creació de cursos gratuïts en línia, aplicacions mòbils, festivals, debats ciutadans i altres formes de divulgació activa, sempre basant-se en eines provades i materials desenvolupats per altres projectes sobre emergència climàtica finançats per la UE.

L’audiència? Des de responsables polítics i empreses fins a la societat civil, amb especial èmfasi en els joves, amb la intenció d’augmentar la conscienciació i desencadenar unatransformació social àmplia i urgent.

Juntament amb els nostres socis dels Països Baixos, Suècia, Àustria, Grècia i Albània, des d’Inmedia esperem posar el nostre granet de sorra per a ser part de la solució.

Estem preparats

Contacte

Ens agrada escoltar. Ens agrada imaginar. Ens agrada construir. Explica’ns el teu somni i el farem realitat.

Mercado en Tanqasy en Sudan