Qui vol desaparèixer del mercat?

Segons les últimes dades publicades pel Banc d’Espanya, el que s’apuntava com un escenari de recuperació primerenca després de la pandèmia ha quedat totalment descartat per a l’últim trimestre d’enguany. És clar que la…

Segons les últimes dades publicades pel Banc d’Espanya, el que s’apuntava com un escenari de recuperació primerenca després de la pandèmia ha quedat totalment descartat per a l’últim trimestre d’enguany. És clar que la pandèmia està marcant els ritmes, però això no vol dir que l’actitud a prendre sigui la desesperació o la d’asseure’s a veure passar el temps. Molt al contrari, la reactivació econòmica passa necessàriament per la proactivitat. Així ho han entès en la Università degli Studi di Bergamo i en MULTI – Multiconsult S.r.l., els qui han contactat amb Inmedia Solutions SL per a participar en una nova edició de les jornades GO. IN ADVANCED, un esdeveniment híbrid presencial i online de 48 hores de durada en el qual s’han estudiat les possibilitats que ofereix el mercat espanyol per a les empreses italianes que vulguin entrar en ell o explorar línies de col·laboració.

La nostra sòcia i especialista en temes de màrqueting i internacionalització, Livia Paretti, ha advertit que una reacció habitual de moltes empreses en temps de crisis o d’incertesa és retallar en comunicació. Segons Paretti, en un moment com aquest, prendre una postura similar no només significa deixar de comunicar sinó, ras i curt, desaparèixer del mercat. D’altra banda, basant-se en la seva experiència com a assessora, Paretti ha afirmat que, després d’un moment de desconcert per part de gran part de l’empresariat davant mesures com el confinament de març, moltes entitats han optat per canviar l’immobilisme per la flexibilitat, ja que han entès que durant un temps indeterminat cal conviure amb una nova situació provocada pel COVID-19 “Com en el desert, detenir-se és morir de set. En canvi, continuar caminant pot portar a descobrir un oasi”, ha dit a manera de resum de la seva intervenció.

A les jornades GO. IN ADVANCED han assistit un elevat nombre d’emprenedors, managers i empresaris a la recerca de noves oportunitats i que molt aviat començaran els seus contactes en el nostre mercat. El focus de les jornades s’ha posat en aquesta ocasió en les petites i mitjanes empreses, ja que moltes vegades troben dificultats a l’hora d’aplicar polítiques d’innovació i internacionalitzar-se.

Estem preparats

Contacte

Ens agrada escoltar. Ens agrada imaginar. Ens agrada construir. Explica’ns el teu somni i el farem realitat.

Mercado en Tanqasy en Sudan