Per a què serveix una Societat Geogràfica avui?

Durant segles, les Societats geogràfiques europees fomentaven l’exploracióper a ampliar la visió del món, però també es convertien moltes vegades en la cara amable que després justificava el colonialisme i la rampinya de recursos….

Durant segles, les Societats geogràfiques europees fomentaven l’exploracióper a ampliar la visió del món, però també es convertien moltes vegades en la cara amable que després justificava el colonialisme i la rampinya de recursos. A ningú se li escapa que una entitat de semblants característiques ha d’obstinar-se en altres objectius, com per exemple contribuir al coneixement i al respecte de la geografia humana, natural i mediambiental. Això és el que es proposa la Societat Nova Geogràfica de Catalunya.

Fa temps que el planeta dóna senyals d’esgotament, que ha arribat el moment de redefinir les nostres relacions amb l’entorn. I encara més en un context de pandèmia que ha posat en relleu la caducitat de certs models turístics, revaloritzat els espais naturals i plantejat dubtes sobre el futur de les noves generacions.

És per això que un grup de periodistes, científics, escriptors, professionals i viatgers han decidit crear la Societat Nova Geogràfica de Catalunya. La seva voluntat és observar, conèixer i protegir, i per a això utilitzarà diverses eines: conferències, exposicions, mostres, viatges de conscienciació i aprenentatge, participació en experiències que treballen a favor de millorar el planeta en qualsevol de les seves necessitats més immediates… L’entitat també serà un grup d’estudi que de manera proactiva proposarà solucions i idees, millores reals per a un món real, que es poden aplicar per a aconseguir la consecució de els Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides.

Des d’Inmedia ens sentim orgullosos de contribuir a la difusió del treball i els objectius de la Societat Nova Geogràfica de Catalunya, a la qual augurem un gran futur ja per a la que, d’entrada, gestionem un esdeveniment de presentació híbrid, presencial i online, amb totes les garanties.

Més informació aquí.

Estem preparats

Contacte

Ens agrada escoltar. Ens agrada imaginar. Ens agrada construir. Explica’ns el teu somni i el farem realitat.

Mercado en Tanqasy en Sudan