La seguretat als viatges, a debat

Quan arriba aquesta època de l’any, tots aquells que d’una manera o una altra tenim a veure amb el turisme, rebem la trucada o l’email d’amics i coneguts preguntant per recomanacions de viatge. A…

Quan arriba aquesta època de l’any, tots aquells que d’una manera o una altra tenim a veure amb el turisme, rebem la trucada o l’email d’amics i coneguts preguntant per recomanacions de viatge. A aquesta pregunta, s’ha unit d’un temps ençà una altra: és segur viatjar a aquesta o aquella destinació?

Per aquest motiu he, acceptat la invitació de l’agència Terres Llunyanes i de la companyia aèria Turkish Airlines per organitzar una taula rodona sobre la seguretat en els viatges. Moderada pel CEO i fundador d’Inmedia, Josep M. Palau, va obrir el torn d’intervencions la periodista Rosa María Calaf. Basant-se en la seva llarga experiència de corresponsal a moltíssims països on, a més, les dones no ho tenen gens bé per exercir la seva professió, Calaf va destacar la sensació d’alarma que transmeten els mitjans, més centrats segons ella a dia d’ avui en l’espectacle que en la informació. Va continuar el Premi Godó de Fotoperiodisme, Alfons Rodríguez, qui va aconsellar viatjar sense manies a qualsevol destinació llunyana que ens vingui de gust, ja que en l’actualitat poden resultar més perillosos llocs com Manchester o Niça. En la mateixa línia de recomanar un canvi de paradigma es va manifestar Jordi Garcia en nom de Terres Llunyanes, aprofitant per deixar clar que agencies com la seva, centrades en la comercialització de viatges atípics (que molt denominen “d’aventura”, encara que ell no comparteix aquesta classificació), posen molta atenció en el coneixement previ i directe dels països que recorren abans de comercialitzar un producte que reuneixi totes les garanties per als seus clients. Finalment, Daniel Mochales de Turkish Airlines va recordar la importància de les mesures de seguretat que s’apliquen als aeroports, encara que moltes vegades el passatger les vegi com una simple molèstia: de fet, des del famós atemptat de les Torres Bessones, no s’ha tornat a produir un esdeveniment de les mateixes característiques.

En conclusió, els membres de la taula van coincidir que la vida és massa curta com per perdre el temps quedant-se a casa.

Estem preparats

Contacte

Ens agrada escoltar. Ens agrada imaginar. Ens agrada construir. Explica’ns el teu somni i el farem realitat.

Mercado en Tanqasy en Sudan